کد خبر 1532655
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳
دلایل ناکارآمدی نظام سلامت چیست؟

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره دلایل ناکارآمدی نظام سلامت توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش مشرق، حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در بیست و چهارمین کنگره ملی سالیانه پژوهش‌ و فناوری دانشجویان علوم پزشکی کشور بیان کرد: تمام تدارکات این برنامه توسط خود دانشجویان انجام شد و ما فقط بر کار آنها نظارت کردیم.دانشجوهای ما بسیار حرفه‌ای عمل کردند و این امر باعث افتخار ماست. از نظر من اعتماد به نسل جوان شایسته آنهاست. همانطور که در دفاع مقدس امام به جوانان اعتماد کردند و جوانان در هشت سال جنگ تحمیلی حماسه آفریدند، مطمئن هستم که امروزه اعتماد به نسل جوان باعث ساختن آینده‌ای روشن برای کشور خواهد شد.

وی در ادامه گفت: از نظر من این همایش آغازی برای آینده است. زمانی که شما جوانان یک همایشی تشکیل می‌دهید و با این استقبال مواجه می‌شویم یعنی این مسیر باید ادامه دار باشد.

در ادامه یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره ناکار آمدی نظام سلامت بیان کرد: ما در سال گذشته یک ارزشیابی انجام دادیم و متوجه شدیم که در برخی از بخش‌ها دچار ناکارآمدی در نظام سلامت هستیم. از منظر سازمان جهانی بهداشت، یکی از جدی ترین علت‌های ناکارآمدی‌نظام‌های سلامت نیروی انسانی تشخیص داده است.

وی در ادامه بیان کرد: از نظر این سازمان، عدم وجود نیروی انسانی کارآمد یا وجود نیروی انسانی با تخصص ناقص از علل این مشکل است. دومین علل ناکارآمدی نظام سلامت، بحث داروهاست. استفاده از داروهای کم کیفیت، استفاده بی رویه از داروها، توزیع داروهای تقلبی در بازار جز علت های مهم کیفیت پایین نظام سلامت است.

پناهی در ادامه توضیح داد: رعایت اصول اخلاق و کاهش فساد جز مواردی است که ما برای محدود کردن این مشکلات خیلی بر آن تاکید می کنیم. دانشجویان باید دقت کنند که از تجویز بیش از حد داروها وآزمایش‌ها خودداری کنند زیرا باعث ناکارآمدی نظام سلامت می‌شود.

وی درباره روش‌هایی کارآمد کردن نظام سلامت توضیح داد: اگر ما بتوانیم نظام سلامت را کارآمد کنیم و تهدیدهای نظام سلامت مانند بیماری‌هایی مانند اعتیاد و بیماریهای نو ظهور را مدیریت کنیم قطعا می توانیم در نظام سلامت کارآمد باشیم. ما می توانیم با رعایت شاخص های نظام سلامت به کارآمدی برسیم.

وی درباره همگرایی دانشمندان بیان کرد: همگرایی دانشگاهیان و توانمندان یکی از راه های کارآمد سازی است. برگزاری همین کنگره‌ها و همایش‌ها راهی برای رسیدم به هم‌گرایی است. برگزاری این همایش ها در سال های آینده باید از حالت ملی به بین المللی برود تا بتوانیم به مرجعیت علمی برسیم.

وی درباره ترجمه دانش بیان کرد: تولید فناوری و ترجمه فناوری دیپلماسی علمی جز فرایند رسیدن به ترجمه دانش است. اگر یک دانشجو یا یک دانشمند از کشور ما برای گذراندن دوره و... به کشورهای دیگر بروند باید یک دیپلمات علمی باشند وگرنه نمی توانیم به مرجعیت علمی برسیم. من از دانشمندان و دانشجویان می خواهم که دیپلمات علمی بودن را جز اولویت‌هایشان قرار دهند.

پناهی در ادامه توضیح داد: حضور محققین جوان در بهره‌وری تحقیقات نظام سلامت و در حل مشکلات کشور بسیار مهم است. در حال حاضر شتاب پیشرفت و تولید دانش در کشورهای دیگر دو رقمی است و ما باید تلاش کنیم که در تولید دانش و پیشرفت در آن دو رقمی شویم.

وی در پایان تاکید کرد: حتما تحقیقات و پژوهش‌های مسئله محور دانشجویان می‌تواند در آینده برای ما کمک کننده باشد. من به جریان سازی و همتاپروری پژوهش تاکید دارم.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    3 1
    لطفا بفرمایید کدام بخش از نظام کارآمد هست ؟
  • IR ۱۵:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    1 0
    دلیلش اینه که دیگه کسی که استعداد داره وارد رشته های پزشکی نمیشه ورود به رشته های پزشکی انحصار به عده ی خاصی داره
  • مهدی فارس IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    3 0
    خواهشا زیر میزی که پزشکان دوباره روی اوردن بابت این پول کثیف کنترل و نظارت کنید فقر بیداد میکند متاسفانه متخصصان و جراحان بخاطر رقابتبا همکاران شان در بیمارستان های خصوصی و انگیزه های دیگر از جمه مسافرت و ثروت اندوزی تجارت میکنند
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    1 0
    اینها قصاب پرورش میدن بعد از کلی تلفات میشن جراح و وقتی جراح شد از ایران میره کشورهای دیگه! یا سهام دار بیمارستان خصوصی میشه! نظام سلامت نگو در ایران بگو نظام جهالت و صندوق پول! جالبه این پزشکها حتی پرستار ها رو مجبور به رفتارهای غیر حرفه ای میکنند. و البته مساله اصلی رفتار این سیستم جهالت نیست بلکه سازمان بازرسی و وزارت بهداشت مسئول اصلی تمامی مشکلات هستند. کلی پزشک بیسواد پرورش دادند که در سال حتی ده تا مقاله علمی بروز نمیخونه! و فقط مثل شاگرد و اوستا در بیمارستان از هم کار یاد میگیرند! والا تعویض روغنی بیشتر از اینها مقاله در سال میخونه! دیگه گلایه نکنید که ای وای چقدر مراکز بی مجوز داریم ک مثلا فیزیوتراپی میکنه که اتفاقا چقدر تلفات هم دارند. یا این سازمان حتی بخودش زحمت نداد ببینه که الکل های تقلبی که این تعداد کشته داد چطور سر از داروخانه ها درآورد! به این نظام غیر سلامت هر چیزی میشه گفت به جز نظام سلامت.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس